, 2022/10/12

Nos, most itt az alkalom, hogy leülj és összeállítsd a listát a fontos életmódbeli változtatásokról, amelyeket meg szeretnél tenni, mi pedig úgy döntöttünk, hogy egy kis segítséget nyújtunk neked - mivel az emberek többsége nem tartja be a fogadalmát, minden segítségre szükséged lesz.

Újévi fogadalom ötletek és hogyan lehet elérni mindegyiküket

Lassan közeledik az új év, és mivel az ünnepi időszak éppen csak elmúlt, sokan engednek a visszatekintésnek, és átértékelik néhány életre vonatkozó döntésüket. Az újévi fogadalmak tökéletes alkalmat kínálnak mindazoknak, akiknek nem sikerült elkezdeniük azokat a változtatásokat, amelyeket a jövő héten, a jövő hónapban, vagy esetleg a tél beköszöntével megfogadtak.

1 Formába lendülni

A fogyás az amerikaiak legnépszerűbb fogadalma, és a "mozogj többet" és a "maradj fitt és egészséges" mellett a lakosság több mint egyharmada ezt szeretné elérni. Elég könnyű belevágni egy edzés- és fogyókúrás programba, de a trükk az, hogy találjunk egy tisztességes programot, amely stabil eredményeket hoz, és amelyet hosszú távon könnyű lesz betartani.

2. Egyél egészségesebben

Ez általában az előző fogadalom kiterjesztése. Az egészségesebb étrendre való áttérés hihetetlenül nehéz lehet, amikor olcsó gyorskajákkal vagyunk körülvéve. Jó adag elszántsággal és néhány alapvető tippel azonban lassan egészségesebb étkezési szokásokat alakíthatsz ki. Tanuld meg kontrollálni az érzelmi evést, legyél tisztában a diéták kudarcának okaival, és nézd meg ezeket a fantasztikus és egészséges recepteket.

3. Hagyd abba a halogatást

A legnagyobb akadály, ami a legtöbb embert visszatartja a céljai elérésétől, az a vágy, hogy kemény munka helyett inkább pihenjen és valami szórakoztatót csináljon. Ha egyszer hozzászoktál a halogatáshoz, nehéz leszokni róla, ezért sok munkát kell befektetned, hogy megváltoztasd ezt a rossz szokást.

Sok hasznos tipp létezik, hogy megtaláld a módját annak, hogyan hagyd abba a halogatásokat, de a legjobb tanács, ha minden nap készítesz egy tennivalólistát, hogy pontosan tudd, mit kell elvégezned.

4. Javítsd a koncentrációdat

Az emberek évezredek óta próbálják megtalálni a módját annak, hogyan javíthatják koncentrációs és kognitív képességeiket, és a legtöbb ősi civilizációban a mentális gyakorlatok és a gyógynövények valamilyen kombinációja segítette őket a cél elérésében.

Ma már az alkalmazásoktól kezdve az ősi meditációs technikákig bármit használhatunk a koncentráció fokozására és a szellemi képességeink csiszolására. Ha ezt végigcsinálod, képes leszel kontrollálni a hangulatodat, gyorsabban tanulsz és könnyebben oldasz meg problémákat.

5. Ismerj meg új embereket

Ha beragadunk a rutinba, általában úgy járunk, hogy az idő nagy részében otthon maradunk, és így sok érdekes kapcsolatépítési és szórakozási lehetőségről maradunk le. Az új emberekkel való találkozás jótékony hatással lehet a mentális jólétünkre és segítheti a karrierünket[1], ezért ne féljünk kimozdulni és barátokat szerezni. Ez egy jó újévi fogadalom, de a félénk emberek számára nehéz lehet. Kezdd azzal, hogy egyszerűen igent mondasz, ha egy barátod megkér, hogy menjetek el egy este. Ez egy nagyszerű első lépés az új emberek megismerése felé.

6. Legyél aktívabb

Vannak, akiknek nincs igazán nagy súlyproblémájuk, sőt, hetente néhányszor mozognak is, de otthon és a munkahelyükön a legtöbb időt csak ülnek, ami negatív hatással lehet a testtartásukra és az egészségükre. Ebben az esetben nem kell mást tenni, mint megtalálni a módját annak, hogy többet mozogj a nap folyamán, ahelyett, hogy a számítógép fölé görnyedve ülnél. Még szórakoztatóbb, ha megosztod az aktivitásodat a barátaiddal és a családoddal.

7. Fejleszd az önbizalmad

Ha magabiztos vagy, azt mások is észreveszik, és sokkal könnyebben meghallgatják a véleményedet, randira hívnak, és előrébb jutsz a munkahelyeden. Egy jó adag önbizalom segít abban, hogy összességében sokkal boldogabb életet élj. Számítson az életed minden perce! Az önbizalom építéséhez hozzátartozik a pozitív önbeszéd, az elért eredményekre való összpontosítás, és a kudarcot lehetőségként kell felfogni.

8. Keress több pénzt

Még a milliárdosok is mindig keresik a módját annak, hogy több pénzt keressenek, és nekünk, hétköznapi embereknek is biztosan jól jönne egy plusz bevételi forrás, hogy egy kicsit kényelmesebbé tegyük az életünket. Szerencsére rengeteg lehetőség áll rendelkezésre, például mellékállások, szabadúszóként végzett munka, vagy az internet kihasználása.

9. Légy udvariasabb

A jó modor mindig is fontos része volt a civilizált társadalomnak[3]. Megkönnyítik a kapcsolatteremtést másokkal, elkerülhetővé teszik az emberek megsértését, és biztosítják, hogy mások jó és megbízható embernek tartsanak.

Ismerd tehát az etikettet, kezeld a bunkó embereket a megfelelő módon, és tanulj meg nemet mondani úgy, hogy ne sértsd meg a másikat.

10. Csökkentsd a stresszt

Azt mondják, hogy a stressz az egyik legnagyobb gyilkos, és nagyon romboló hatással lehet a kapcsolataidra, valamint az egészségedre, így ez az egyik jó újévi fogadalom a sok közül. Lehet, hogy rohanó, modern életmódunk elkerülhetetlen velejárója, de a stresszkezelés hasznos és könnyen alkalmazható trükkjei segítségével hatékonyan kezelhető.

11. Tanulj meg boldogabbnak lenni

Még azok is lehetnek boldogtalanok, akik tisztességes formában vannak, jól keresnek, és a stresszt kordában tartják. Idő és türelem kell ahhoz, hogy megtanuljuk, hogyan találjunk örömöt az apró dolgokban, és ne hagyjuk, hogy a problémák lehúzzák a lelkünket. A hála kimutatása nagyszerű módja lehet a boldogság megteremtésének. Próbálj meg hálanaplót vezetni, hogy az élet jó dolgaira koncentrálhass.

12. Aludj több minőségi alvást

A nagy tévék, számítógépek, okostelefonok, táblagépek és mindenféle világító fényekkel és csipogó figyelmeztetésekkel ellátott kütyük miatt nehéz lehet eleget aludni éjszaka. Legalább 8 óra alvásra kellene törekedned éjszakánként, és meglehetősen egyszerű módjai vannak ennek a számnak az elérésére, ha felhasználod a tudományt és a mindennapi hackeket. Az első dolog, amit tehetsz, hogy lefekvés előtt legalább egy órával félreteszed ezeket a kütyüket. Ezáltal az elméd átcsúszik lefekvés előtti üzemmódba, és sokkal könnyebb lesz elaludni.

13. Mondj le a cigarettáról

Egy kicsit rossz szokás, amiről sokan nem tudják, hogyan szokjanak le, a dohányzás nem csak az egészségedet veszélyezteti, de lyukat égethet a pénztárcádba is. Csak készülj fel arra, hogy rengeteg akaraterőt szentelj arra, hogy egyszer és mindenkorra leszokj a cigarettáról.

14. Nézz kevesebb tévét

Az átlag amerikai közel 8 órát tölt naponta tévézéssel, több időt, mint amennyit főzéssel és valószínűleg alvással tölt[5]! Ezt az időt jobban is eltölthetnéd készségfejlesztéssel, tanulással vagy a tested aktívan tartásával. Ha egyszer sikerül csökkentenie a tévézésre szánt időt, rá fog jönni, hogy valójában milyen hosszú és produktív lehet egy nap.

15. Olvass tovább

A könyvek kiválóan alkalmasak arra, hogy sokféle témában rengeteg ismeretet szerezz, és az agyadat is remekül megmozgatják. Nem olyan nehéz egy év alatt 20 vagy több könyvet is végigolvasni; csak szokássá kell tenned, felfedezned a kedvenc könyvtípusodat, és találnod kell egy kis időt itt-ott az olvasásra.

16. Találj magadnak egy fontos társat

Mindannyiunknak szüksége van valakire, akit átölelhetünk éjszakánként, akivel beszélgethetünk, és akivel megoszthatjuk legmélyebb titkainkat, de a megfelelő személy megtalálása próbálkozás és tévedés kérdése. El kell mennünk és meg kell ismernünk egy csomó potenciális partnert, mielőtt megtaláljuk azt, akivel igazán jól kijövünk.

Inspirálódj a szerelem felé vezető úton ezekből a tippekből, hogyan hívj el valakit randira, és hogyan legyen egy csodálatos és eredeti első randi.

17. Jobb szex

Minden egészséges kapcsolathoz szükség van egy jó adag intimitásra, és a szex valójában segíthet megőrizni a mentális és fizikai egészségünket[6]. A lényeg, hogy szórakoztató és kifizetődő élmény legyen, és ez olyasvalami, ami gyakorlással és gyakorlással jön.

18. Legyél rendezettebb

Rengeteg olyan trehány ember van, aki nem igazán tudja rendbe tenni a dolgait, és egy rendetlen íróasztal vagy egy kaotikus otthon negatívan hat a produktivitásunkra, sőt a hangulatunkra is, ezért segít, ha rendet rakunk, kitakarítunk, és rendezettebb, rendezettebb életet élünk.

19. Tanulj meg stílusosan öltözködni

Az öltözködésed sokat elárulhat rólad, és a megfelelő ruhák viselése erőteljesnek és magabiztosnak tűnhet, ami viszont segíthet abban, hogy munkát kapj, előléptessenek, és megakadjon rajtad egy kedves srác vagy lány szeme. Nem számít, hogy férfi vagy nő vagy, találj olyan ruhákat, amelyekben jól érzed magad, és amelyekkel kitűnsz a tömegből.

20. Tölts több időt azokkal az emberekkel, akik fontosak

Egyszerűen túl kevés idő van ebben az életben ahhoz, hogy őszintétlen, kétszínű és mérgező emberekre pazaroljuk. Azokra az emberekre kell koncentrálnunk, akiket mélyen szeretünk, és akik törődnek velünk, hiszen ez a legjobb módja annak, hogy boldogok maradjunk és teljes életet éljünk.