, 2023/1/3

A "boldogság" egy egyszerű szó, amelynek különböző jelentése van. A boldogság pontos jelentése nem határozható meg, mert ez egy lelkiállapot, amely személyenként eltérő. Az egyik ember, lelkiállapota nem lehet pontosan ugyanaz, mint valaki másé.

Mi a boldogság titka

A boldogság az az érzés, amely jó érzéssel tölt el bennünket. Különböző dolgok különböző embereket tesznek boldoggá.

Egy anya a gyermeke mosolyában találja meg a boldogságát.

Egy diák a növekvő jegyeiben találja meg a boldogságot.

Egy milliomos boldog lehet, ha a következő millióját csinálja.

Egy szerzetes akkor lehet boldog, ha megtalálja a belső békét.

A boldogság nem attól függ, hogy mi van, hanem attól, hogy mit érzel. Lehet, hogy mindened megvan, és mégis boldogtalan vagy, vagy lehet, hogy semmid sincs, és mégis boldog vagy. Valaki sír, mert nem működik az iPhone-ja, míg mások azért ünnepelnek, mert megtalálták az eltűnt cipőjüket. A boldogság relatív. Minden a lelkiállapotról szól. A boldogság nem lehet szinonimája az örömnek, sem a pénzbeli, sem a fizikai örömnek. Ezek az örömök az idő múlásával hamar elhalnak.

Nekünk embereknek megvan az a rossz szokásunk, hogy összehasonlítjuk magunkat valaki mással. Valahogy közvetlenül vagy közvetve valaki más lelkiállapotához kötjük a boldogságunkat. Ha összehasonlítjuk a jelenlegi helyzetünket a múltunkkal, és úgy találjuk, hogy jobban vagyunk, akkor boldognak érezzük magunkat, ha pedig rosszabbnak találjuk, akkor szomorúnak érezzük magunkat.

Elégedettségünk és boldogságunk gyakran attól függ, hogy kihez hasonlítjuk magunkat. Az állandó összehasonlítás azokkal, akik okosabbak, szebbek vagy sikeresebbek nálunk, szintén hajlamos frusztrációt és boldogtalanságot szülni. De ugyanezt az összehasonlítást pozitívan is felhasználhatjuk, növelhetjük az életünkkel való elégedettség érzését, ha azokhoz hasonlítjuk magunkat, akik kevésbé szerencsések, mint mi, és ha elgondolkodunk mindazon dolgokon, amink van.

A vágyakozás szintén a boldogtalanság és elégedetlenség egyik fő oka az életünkben.

Bizonyos vágyak lehetnek pozitívak, mint például a boldogság utáni vágy, a béke utáni vágy és a siker utáni vágy. Néhány vágy azonban irreális, mint például az anyagi dolgok iránti véget nem érő vágy. Sokan közülünk azzal fejezik be az életüket, hogy "Ó, ezt akarom, azt akarom", de soha nem kérdezzük meg magunktól, hogy " Tényleg ezt akarom?". Gondolatok ezrei élnek az elménkben. Némelyik pozitív és nagyon hasznos, ezeket meg kell fogadnunk.

Néhány negatív és nagyon káros, meg kell próbálnunk csökkenteni ezeket a gondolatokat. Mindannyian tele vagyunk érzelmekkel, meg kell tanulnunk, hogy a pozitív érzelmek hogyan hasznosak számunkra, és a negatív érzelmek hogyan károsak. Ez a felismerés fokozza elszántságunkat, hogy szembenézzünk ezekkel az érzelmekkel és legyőzzük őket, és azt az érzést adja, hogy boldogságunk titka a kezünkben van, és nem szabad elszalasztanunk ezt a lehetőséget.

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy boldogságunk elsődleges kulcsa a mentális állapotunk, ezért világosan meg kell határoznunk a különböző mentális állapotokat, és különbséget kell tennünk, osztályoznunk kell őket aszerint, hogy boldogsághoz vezetnek-e vagy sem. Például a gyűlölet, a féltékenység, a harag és így tovább károsak. Negatív elmeállapotnak kell tekintenünk őket, mert lerombolják mentális boldogságunkat.

Ha egyszer valakivel szemben a gyűlölet vagy a rossz érzés érzését ápoljuk, akkor más emberek szimpatikusnak tűnnek számunkra. Ha fenntartjuk az együttérzés, a szeretet, a kedvesség érzését, akkor ezek az érzések egyfajta nyitottságot teremtenek, és könnyen tudunk kommunikálni más emberekkel. Rá fogunk jönni, hogy minden ember olyan, mint mi, ez adja a barátság szellemét. Ezt pozitív lelkiállapotnak tekintjük.

Boldogságunk valamilyen módon összefügg a tudatalattinkkal. A boldogságot kell választanunk ahhoz, hogy boldogok legyünk. Tudatalattinkban kell megművelnünk a boldogság magvait. Amikor reggel kinyitjuk a szemünket, csak annyit kell mondanunk: " Ma a boldogságot választom". Hasonlóképpen, semmi sem valósul meg vágy nélkül, ezért őszintén vágynunk kell arra, hogy boldogok legyünk.

A boldogság a nyugodt elme termése. Gondolatainkat a békére, a kiegyensúlyozottságra, a biztonságra és az isteni vezetésre kell lehorgonyoznunk, és elménk a boldogság termője lesz. Egy dolgot ne feledjetek: senki a világon nem tudja tönkretenni a boldogságotokat, hacsak ti nem teszitek.